Tijdens een kampeervakantie wil je het liefst zo comfortabel mogelijk op reis. De laatste jaren is er een grote opkomst in de wens naar meer comfort tijdens een kampeervakantie. Je kunt daarom het beste met een grote auto op stap, autoverhuur maakt dit gemakkelijk mogelijk. Maar dan nog zul je keuzes moeten maken in de spullen die je meeneemt. Zeker als je met meer mensen of kinderen reist kan het voorkomen dat je ruimte te kort komt in je auto. Dit zijn een aantal tips voor het verstandig inpakken van je auto voor je kampeervakantie.

Begin op tijd

Dit ligt misschien wel het meest voor de hand, maar is daarom niet minder essentieel. Inpakken op het laatste moment levert een heleboel stress op en dit draagt niet bij aan het verstandig inpakken van je auto. Begin het liefst al een maand van te voren met bedenken wat je nodig hebt. Heb je zelf een tent en kampeer benodigdheden of moet je deze nog aanschaffen? Inventariseer in deze periode ook of je genoeg ruimte hebt in je auto of dat je misschien een kofferbak nodig hebt. Als je ruim van te voren begint met hier over na te denken kan je gepaste voorbereidingen treffen.

Bespaar ruimte

Op vakantie heb je nu eenmaal minder nodig dan thuis. Gelukkig spelen veel winkels hier handig op in door het verkopen van kleine verpakkingen. Zo kun je je shampoo en andere verzorgingsproducten gemakkelijk overgieten in kleine flesjes. Sommige spullen kun je beter bij aankomst kopen, zonnebrandcrème en tandpasta verkopen ze overal wel. Daarnaast zijn er in diverse kampeerwinkels spullen te vinden die in klein formaat te vervoeren zijn. Hou ook rekening met de terugreis, de meeste mensen kopen nog wel wat souvenirs en deze moeten natuurlijk ook in de auto passen.

Grote auto

De makkelijkste manier om meer spullen te vervoeren is door een grote auto. Vlak voor vakantie is een goed moment om te kijken naar een nieuwe auto die voldoet aan je wensen. Hiervoor hoef je zeker niet gelijk een nieuwe auto aan te schaffen, kijk ook eens naar occasions. Deze zijn goedkoper maar kunnen net zo goed aan je wensen voldoen.