Beschik je over een stacaravan? Of sta je op het punt om er een te kopen? Dan spreekt het voor zich dat je ook even na zal willen denken over je stacaravan verzekeren. Het is in de praktijk zo dat er geen sprake is van een geldende wettelijke verplichting voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Dit gezegd hebbende betekent dit uiteraard niet dat deze verzekering geen belangrijke bescherming kan bieden, integendeel. Overweeg jij ook het afsluiten van een dergelijke verzekering? Zou je echter graag in eerste instantie concreet willen weten wat je van deze verzekering mag verwachten? Dan is het zeker interessant om even verder te blijven lezen.

Waarom je stacaravan verzekeren altijd een goed idee is

Indien je een stacaravan hebt aangekocht weet je uiteraard bijzonder goed dat deze een niet onaanzienlijke waarde zal vertegenwoordigen. Het komt dan ook niet zelden voor dat mensen de keuze maken om voor het kopen van hun stacaravan een krediet af te sluiten. Wanneer je dat doet zal je er natuurlijk zeker van willen kunnen zijn dat de waarde van je stacaravan op een optimale wijze is gedekt. Je wil het namelijk niet meemaken dat deze wordt verwoest door een storm terwijl je wel nog een aanzienlijke periode zelf moet blijven afbetalen. Dit dus zonder dat je kan rekenen op de tussenkomst van een bepaalde verzekeraar. Je stacaravan verzekeren door middel van een passende verzekering kan dit in ieder geval zonder probleem voorkomen.

Kan je, je stacaravan verzekeren tegen de nieuwwaarde?

Een stacaravan verzekeren is vandaag de dag mogelijk op verschillende manieren. Over welke dekkingen de verzekering in kwestie precies beschikt zal worden bepaald door de verzekeraar waar je een beroep op gaat doen. Wat betekent dat nu concreet? Vooral dat je er altijd goed aan doet om even een vergelijking uit te voeren voordat je een caravanverzekering af gaat sluiten. Daarbij moet je ook altijd goed controleren welke waarde er nu precies is gedekt. Gaat het daarbij namelijk om de nieuwwaarde of om de zogenaamde dagwaarde? In het eerste geval dien je er rekening mee te houden dat deze dekking doorgaans uitsluitend wordt aangeboden voor nieuwe stacaravans. Heb je dus met andere woorden gekozen voor een tweedehands exemplaar? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze wellicht alleen maar tegen de dagwaarde zal kunnen worden gedekt.

Wat kan je eventueel nog extra meeverzekeren?

Bij een stacaravan verzekeren is het niet alleen maar mogelijk om een verzekering af te sluiten voor de stacaravan op zich. Er zijn in de praktijk dan ook nog verschillende zaken die eveneens meeverzekerd kunnen worden. Denk hierbij dan concreet aan bijvoorbeeld:

  • Een eventueel tuinhuisje waarvan sprake is;
  • De inboedel die aanwezig is in de stacaravan;

Naast bovenstaande is het ook zeer belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je van plan bent om de stacaravan in kwestie te gaan verhuren of niet. Is dat het geval? Dan spreekt het voor zich dat je ook daar rekening mee zal willen houden bij het afsluiten van een bepaalde stacaravanverzekering.