Kamperen levert mensen vaak een heel vrij gevoel op waarin zij samen kunnen zijn met de natuur. Er zijn diverse variaties voor kampeerliefhebbers. Zo kiest menig Nederland ervoor om met de auto naar de Zuid-Europese kust te vertrekken en daar twee weken aan zee te vertoeven. Voor wie dit nog niet uitdagend genoeg is kan ervoor kiezen om het verder op te zoeken. Met het vliegtuig naar de Verenigde Staten om daar te kamperen is voor velen een droom. Eenmaal aangekomen zal je daar vervolgens een auto huren en de bijbehorende tent natuurlijk. Je wil het liefst zo voorbereid op pad, dus dit zijn wat dingen waar je op moet letten als je op kampeervakantie in de Verenigde Staten wil.

Praktische informatie

Voor alle reizen naar Amerika geldt dat je het een en ander aan papierwerk geregeld moet hebben. Voordat je op het vliegtuig kan stappen dien je in het bezit te zijn van een ESTA en een geldig paspoort. Je hebt verder geen visa nodig voor het verblijf in Amerika, behalve wanneer je van plan bent langer dan 90 dagen te blijven. Het aanvragen van een ESTA kan daarentegen wel wat tijd kosten, zeker als je dit voor meerdere reizigers doet. Daarnaast onderschatten reizigers wel eens hoe populair de campings in Amerika zijn. Dit heeft als gevolg dat de kampeerplekken bijna altijd vol zitten. Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang om op tijd te reserveren. Dit betekent dus ook dat je vooraf al je reisplan zal moeten uitstippelen.
Eenmaal op de camping kan je maar beter voorkomen dat er eten buiten je tent blijft liggen. Er zijn namelijk genoeg dieren die hier op wachten, en voor je het weet gaat er een eekhoorn of ander dier met jou eten vandoor! De kampeerplekken in Amerika zijn groter dan degene die we in Europa gewend zijn. Wanneer een camping vol zit kan je vaak met toestemming van een andere kampeerder een plek delen, want zoveel ruimte is er.

Vervoer en tent

Je reis naar Amerika heeft dus veel voorbereidingen nodig. Ook wat betreft je tent en autohuur. Het aanbod in tenten, caravans en campers is groot en de keuze die je maakt zal afhangen van je voorkeuren. Ook wat betreft autohuur is het verstandig genoeg onderzoek vooraf te doen en ook al vooruit te boeken.