Nederland telt ontzettend veel leaserijders. Door de financiële voordelen en het gemak dat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan maakt dit het dan ook een fijne optie voor velen. Mensen die een bedrijfswagen leasen gebruiken deze natuurlijk ook vaak voor vakanties. Dit is namelijk vaak goedkoper dan wanneer je met een privé auto rijdt, soms betaal je zelfs helemaal niet voor. Toch geldt wel dat je op wat extra dingen moet letten wanneer je met de leaseauto op vakantie wil. Vergeet de volgende dingen daarom zeker niet.

Tijdelijk andere auto

Voor sommige leasecontracten is het mogelijk om tijdelijk een andere auto te rijden. Dit is heel fijn wanneer je bijvoorbeeld een grotere auto nodig hebt voor je vakantie. Vaak spaar je dan maandelijks een klein bedrag zodat je tegen de tijd dat je de auto nodig hebt je eigen auto gemakkelijk kunt omruilen naar een andere auto. Je betaald dan tijdelijk geen bijtelling voor je normale auto en dit scheelt je dus in kosten. Je kan natuurlijk ook tijdelijk kiezen voor een auto met een trekhaak zodat je bijvoorbeeld een caravan mee kunt nemen op vakantie.

Benzine

Voor de kosten van benzine zitten nog wel veel verschillen tussen de contracten met bedrijven. Je dient hier dus zelf even goed op te letten. Sommige mensen betalen bijvoorbeeld in Nederland niks extra voor benzine, maar in het buitenland wel. Ook kan het zijn dat je met je leaseauto helemaal niet naar het buitenland mag om te rijden.

Verzekering

Ook belangrijk voor degenen die zakelijk leasen, kijk waar je dekking voor de verzekering geldig is! Vaak zitten de omringende landen van Nederland daar wel bij, maar wanneer je verder weg gaat kan het zomaar zijn dat je niet langer verzekerd bent bij schade en ongevallen. Op de groene kaart kun je terugvinden in welke landen je autoverzekering nog geldt. Mocht je schade rijden, dan is het altijd goed om eerst contact op te nemen met de leasemaatschappij voordat je naar de garage gaat. Niet alle garages zullen namelijk gedekt worden door de verzekering.

Side Rear-view Mirror Free Stock Photo