Waar sommige mensen enkel het comfort van een hotel willen op vakantie, kiezen veel avonturiers juist meer voor de vrijheid van een tent. De keuze in kampeervakantie is enorm, voor iedereen is er wel wat passends te vinden. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele reis maar wel het tentgevoel willen hebben zijn er heel veel mogelijkheden. Wat voor kampeerder je ook bent, je zal in bijna alle gevallen zelf je tent moeten vervoeren. Voor grote tenten is een kar huren geen overbodige luxe, zeker als je veel spullen bij je hebt voor je kampeer vakantie. Wil je meer informatie over hoe je je kampeerspullen vervoerd? Lees dan snel verder!

Check voor vertrek

Een inkoppertje, maar toch zo belangrijk. Check je auto voor vertrek grondig. Dit is niet het leukste gedeelte van de voorpret, maar kan veel narigheid voorkomen. Niets is zo vervelend dan tijdens je droomvakantie onnodig vertraging op te lopen door gebreken die voorkomen hadden kunnen worden. Nu ga je natuurlijk niet elk schroefje van je auto controleren. Als je op vakantie gaat zal het gewicht dat je meeneemt flink toenemen. Dit zal vooral impact hebben op de bandenspanningen van je auto. Controleer deze dus gelijk wanneer je auto volgepakt is en vul dit aan wanneer de spanning laag is. Ook is het verstandig om ruim van te voren te controleren of je autoverzekering geldig is tijdens je vakantie en wat hierbij inclusief zit.

Praktisch inpakken

Cruciaal voor als je veel spullen wil meenemen op je vakantie is verstandig inpakken. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je overzicht hebt en meer kunt meenemen, maar ook van belang voor de veiligheid van jezelf en medepassagiers. Praktisch inpakken betekent dat je geordend te werk gaat. Plaats zware spullen zoals gasflessen en de barbecue set onderin de wagen. Hiermee voorkom je dat je overige spullen platgeduwd worden en zorgt daarnaast voor meer stabiliteit tijdens het rijden. Kom je er tijdens het inpakken achter dat het echt niet gaat passen? Via aanhanger huren amsterdam huur je gemakkelijk een extra kar om meer te kunnen vervoeren. Om verschuivingen in de wagen tegen te gaan kan je je spullen afdekken met een net. Dit is essentieel wanneer er veel losse spullen mee moeten of wanneer er veel open ruimtes in de auto overblijven. Probeer te voorkomen dat er losse spullen tussen de passagiers in komen te liggen. Deze kunnen voor veel narigheid zorgen wanneer je onverhoopt hard moet remmen of zelfs een ongeluk krijgt.