Wat is het verschil tussen vluchten met een privéjet en commerciële vluchten?

 Er zijn een groot aantal privé vliegvelden in Nederland, België en Duitsland. Ook in andere landen van Europa en daarbuiten is het vliegen naar privé velden goed te doen. De mogelijkheden om te starten en te landen op grote, internationale vliegvelden zijn ook voor de kleinere privéjet aanwezig. Welk vliegveld u kiest is niet afhankelijk van een vliegmaatschappij die tot 400 passagiers per vlucht vervoerd. U bepaalt veel eerder zelf welk vliegveld dichter bij uw eindbestemming ligt. Natuurlijk moet de bemanning een vluchtplan presenteren, dus is het handig van tevoren goede afspraken te maken.
Je kunt natuurlijk ook een all inclusive voetbalreis boeken.

Zijn privejets sneller dan de commerciële variant?

 Ze vliegen op ongeveer dezelfde snelheid dan de commerciële jet. Maar u komt eerder aan omdat de route meer direct kan zijn. En u bespaart natuurlijk een enorme hoeveelheid tijd op de grond. Heel korte check in werkwijzen, ook bij grensoverschrijdende vluchten. Samen met verwaarloosbare tijd op de startbaan brengt het de ervaring van het vliegen dichter bij dan een commerciële lijnvlucht zou kunnen.

Privé luchthaven of toch een groter vliegveld?

Of u nu een betere ervaring hebt vanaf een privé luchthaven of een commerciële luchthaven hangt af van uw eigen plannen. Voor een vakantiebestemming zijn de mogelijkheden wat meer beperkt. De drukte op commerciële vliegvelden in het hoogseizoen is voornamelijk lastig voor de passagiers van grote maatschappijen. Maar de drukte betekent wel dat ook voor prove passagiers de wachttijden wat langer kunnen worden. Dat kunt u een beetje voorkomen door niet in het weekeinde te vliegen, maar op bijvoorbeeld een maandag.

Wat zijn de voordelen van een privé luchthaven?

Er zijn heel veel voordelen. Het inboeken voor commerciële vluchten duurt meer dan twee uur, en bij aankomst bent u niet minder tijd kwijt met het zoeken naar uw bagage en het controleren van documenten, als u internationaal reist. Voor een vlucht met privejets heeft u niet meer dan 15 minuten nodig om in te checken, en bij de meeste vliegvelden mag u ook met een gehuurde auto op de startbaan komen, vooral wanneer u van tevoren afspraken maakt voor afhalers. U hebt 15 minuten tijd voor het opstijgen nodig om in te checken. Ook het gedoe rond beveiliging is minimaal. Uw bagage wordt niet gewogen of doorgelicht (en wanneer u landt, is er geen bagage-pick-up band). 

Wat zijn de voordelen van een commerciële luchthaven?

Een privé vliegveld is over het algemeen dichter bij uw uiteindelijke bestemming. Voor zakenreizen kan het handig zijn toch op de grotere luchthavens te vliegen. Internationale handelsafspraken voor vergaderingen en het ondertekenen van contracten worden in veel gevallen gemaakt in de hotels op en rond vliegvelden. Met het grote aantal kleinere, privé-vliegveld in Europa kan men een bestemming kiezen die echt het dichtst bij uw eindbestemming ligt. Maar voor passagiers (en de afhalers) zijn commerciële luchthavens over het algemeen gemakkelijker te vinden. Ze kunnen een eerste klasse lounge of VIP-faciliteiten bieden, vergelijkbaar met hotel club lounge, terwijl een privé-luchthaven de neiging zal hebben zich met een eenvoudige vertrekhal te presenteren.

Bron: www.firstclassaviation.nl