Als je op vakantie gaat kun je kiezen voor een trip met het vliegtuig, maar met de auto ben je een stuk flexibeler. Je zit niet gebonden aan tijden en op de plek van bestemming ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ook als je zelf niet in het bezit bent van een (geschikte) auto voor je vakantie zijn er mogelijkheden. Zo kun je kijken naar short leasen, of als je voor langere periode een auto in het bezit wil hebben is een occasion leasen ook zeker een mogelijkheid. Hoe tijdelijk leasen werkt en de voordelen ervan lees je in deze blog.

Wat is het?

Een auto leasen kan je meestal al vanaf een periode van twee maanden. Daarbij is het mogelijk om te rijden in de nieuwste auto’s. Dit geeft je de mogelijkheid om je vakantie door te brengen in een auto die past bij je vakantiewensen. Misschien wil je een keer een busje proberen als je veel mee wil nemen of juist een cabrio voor als je wil uitluchten onderweg. Een groot voordeel van kort leasen is dat dit vaak goedkoper is dan een auto huren.

Voorwaarden

Voordat je op pad gaat met je leaseauto is het belangrijk om goede afspraken te maken met de leasemaatschappij. Er zijn vaak wel voorwaarde verbonden in de reizen die je ermee mag maken. Zo mag je niet altijd met de auto naar het buitenland of zit er een beperking aan het aantal kilometers dat je ermee mag rijden. Aan het einde van het contract heb je ook nog verschillende mogelijkheden. In sommige gevallen blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto, terwijl je soms ook de mogelijkheid hebt om de auto op te kopen.

Duur van je vakantie

Ben je van plan om voor langere tijd naar het buitenland te gaan? Dan kun je misschien beter kijken voor een leaseauto voor een langere periode. Zakelijk leasen is bijvoorbeeld een mooie uitkomst. Je hebt dan zelf geen extra kosten voor eventuele schade of reparaties die je tijdens je vakantie moet uitvoeren. Daarnaast hoef je ook niet zelf voor wegenbelasting te betalen. Daar tegenover staat dat je maandelijks een bijdrage betaald voor de auto.