Net als waarschijnlijk vele anderen met mij, gaan de haartjes in mijn nek overeind staan bij het horen van ‘Tottenham Hotspur’. En dit heeft niets te maken met een bepaalde haat voor, of afgunst tegen deze club uit Londen, maar simpelweg met mijn Ajax-hart. De dramatische ontknoping van de halve finale Champions League heeft mijn hart gebroken en dit is nog niet helemaal gerepareerd. Ik vermijd nog steeds beelden van de wedstrijd, en bij het zien van beelden van de briljante wedstrijden tegen Real Madrid en Juventus wordt de vreugde gedeeltelijk weggedrukt door de kennis van de pijnlijke afloop. Ik probeer een brok in mijn keel weg te slikken terwijl ik in de pen klim.

De club uit Londen eindigde vorig jaar op de vierde plaats in de Premier League. Het was een succesvol seizoen te noemen; in de League Cup (Carabao Cup) kwam Tottenham Hotspur tot de halve finale waar zij uitgeschakeld werden door Chelsea na een zinderende penaltyreeks; in de Champions League haalden zij de finale waarin Liverpool helaas te sterk bleek.

Tottenham Hotspur Stadium op White Hart Lane

Voor Tottenham Hotspur was het seizoen 2018/2019 ook het seizoen van de grote verhuizing. Al vanaf 15 mei 2017 werd het oude White Hart Lane – 118 jaar lang de vaste thuisbasis – verbouwd en speelden The Spurs hun thuiswedstrijden op Wembley. De verbouwing had klaar moeten zijn voor het nieuwe seizoen 2018/19, maar de opening van het gerenoveerde stadion werd meerdere malen uitgesteld.

Uiteindelijk was het stadion begin april 2019 volledig afgerond en werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Crystal Palace. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Tottenham Hotspur.

Het prachtige nieuwe stadion op White Hart Lane heeft een capaciteit van meer dan 62.000 zitplaatsen. Het stadion draagt de naam Tottenham Hotspur Stadium. Wanneer er een geschikte sponsor is gevonden zal deze naam vervangen worden. Het stadion zal tevens gebruikt gaan worden voor andere evenementen.

Waarom dan toch een voetbalreis naar Tottenham Hotspur?

Een voetbalreis naar Tottenham Hotspur is een prachtige ervaring. Het stadion in het noorden van Londen is al een bezienswaardigheid an sich. Een echte voetbaltempel met uitstekend zich op het voetbal vanuit alle plekken in het stadion. Het stadion bevindt zich op ongeveer 45 minuten afstand van het stadscentrum van Londen. Genoeg andere dingen te doen dus naast een voetbalwedstrijd bezichtigen van the Spurs.

Als je na het bezoeken van een wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium nog steeds niet genoeg hebt gehad van dit prachtige stadion, is het zeker een aanrader terug te gaan voor een van de splinternieuwe stadiontours. Deze zijn helaas niet beschikbaar op wedstrijddagen. De tours zijn populair; het is aan te raden deze vooraf te boeken op de website van de club.