Een zogenoemde aluhal is eigenlijk gewoon een grote tent, een hele grote tent. Alleen dan een sterke variant. Het is bijna een soort huis, qua oppervlakte misschien wel groter. Maar deze tenten zijn regen en wind dicht, tenzij je de deuren open laat staan natuurlijk. Deze tenten zijn er allerlei soorten en maten maar de maten beginnen echt pas tot ver na normale tentmaten, waar deze allemaal geschikt voor zijn? Dat vertellen we je hieronder.

Partytent

Dit is waarschijnlijk een van de eerste opties van de jongere generatie, een dik feest neer zetten. En dat is zeker een doeleind waar deze tent tegen bestand is. Ruimte voor een dj booth is er, ruimte voor en bar en een podium, check! En mocht het de volgende ochtend een rommeltje zijn dan is deze tent makkelijk af te spoelen met water!

Opslag

Voor een doeleind als deze is een aluhal kopen een ideale optie, als u ruimte genoeg op een terrein heeft maar gaan overdekte ruimte. Hier kunt u dan alles wat u wenst in kwijt, van auto’s tot dozen met rommel, of zelfs hele marktkraampjes. En op gebied van uitgaven is een aluhal dus meer besparen dan uitgeven want een aantal garageboxen ter grote van een aluhal zijn een ruim stuk duurder!

Bruiloft

Als je aan een bruiloft denkt dan is waarschijnlijk een tent niet de eerste optie waar je aan denkt maar een aluhal kan beter van pas komen dan je van uit gaat. Door de enorme overdekte ruimte die je creëert, kan je door middel van een hoop statafels en een bar een nette, winddichte en droge ruimte maken. Doordat deze tenten meestal in een witte kleur zijn past dat bij vrijwel alle bruiloften op gebied van kleding en stijl.

Tentoonstelling

Deze tenten kunnen ook met een verstevigde ondergrond geleverd worden, dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een expositie of tentoonstelling te organiseren in zo’n tent. De opties zijn eindeloos, een auto show? Een expositie of edelstenen? Een schilderen tentoonstelling? Alles kan en is mogelijk. En dat begint bij een aluhal huren.